Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

CSEPEL RÉGEN ÉS MA

A Csepel kerékpárgyár jogutódja, a Csepel Zrt. ma Magyarországon az egyetlen olyan cég, amely teljes körű kerékpárgyártást folytat. Az 1928-ban Weiss Manfréd által alapított gyár az államosítást követően a Csepel Művek részeként működött tovább, és gyártotta a sokak által jól ismert Csepel bicikliket.

A rendszerváltást követően a gyárat elsőként privatizálták, majd amerikai-magyar vegyesvállalatként működött, Schwinn-Csepel néven. Több tulajdonosváltást követően, végül biztos anyagi háttérrel rendelkező szakmai befektetők kezébe, magyar tulajdonba került. Így garantálva vevőinknek a tradicionális Csepel kerékpárok gyártását is, a már megszokott kiváló minőségben, innovatív körülmények között. 2012-ben a tulajdonosi kör úgy döntött, hogy nevünkből elhagyja a „Schwinn” nevet:

„A névváltozással szeretnénk kifejezésre juttatni azt, hogy éppen egy évtizede került a cég amerikai tulajdonból kizárólag magyar tulajdonba, továbbá azt is, hogy sikerült fenntartani Csepelen a közel százéves kerékpárgyártást. Büszkék vagyunk arra, hogy a cégnek otthont adó Csepel polgármestere hozzájárult a  névváltozáshoz.” - / Paróczai Iván /

Az egykori klasszikus biciklik egy része, mára ugyan némileg átalakult, természetesen a kor igényeinek megfelelően, ám továbbra is készül néhány, a korabeli formákat felidéző darab is. Emellett számos „modern” bicikli is gyártósorra kerül, például a közkedvelt trekking, mountain bike és országúti versenykerékpár. Jelenleg több mint 50 fajta biciklit gyártanak Csepelen, és minden évben újabb öt-tíz típus jelenik meg a boltokban.

A kerékpárok a hagyományosan kiterjedt szakkereskedői hálózaton keresztül juthatnak el a vásárlókhoz. Lényeges, hogy az évek óta felhalmozott tapasztalataikat kamatoztatják a mindennapi igénybevételnek kitett biciklik gyártása során, így készülnek például a Rendőrség és MOL kerékpárjai.

Cégük szeretne a biciklikhez teljes körű szolgáltatást nyújtani, ezért működtet egy kiváló szakemberekből álló szervizhálózatot, illetve biztosítja termékeihez az állandó alkatrészellátást. Azért, hogy hiánytalan legyen árukínálatuk, folyamatosan figyelik a piacon felmerülő igényeket, ezeket figyelembe véve változtatják kínálatukat. A Stringbike-tól az elektromos kerékpárokig igyekeznek minden igényt kielégíteni a legmagasabb színvonalon. Termékeiket folyamatosan fejlesztik, tesztelik és minőségüket ellenőrzik. Sportolók tesztelik újításaikat, véleményüket figyelembe véve fejlesztik tovább a termékeiket mérnökeik. Cégük dolgozói több éves, sok esetben évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkeznek a kerékpárgyártás területén.

Céljaik:

A környezetkímélő közlekedést nem csak hazánkban, hanem nemzetközi viszonylatban is népszerűsíteni, minél több olyan rendezvényen jelen lenni, amelynek küldetése a hagyományos, családcentrikus értékrendszer szükségletének kialakítása. Dolgozóik évről évre, egyre nagyobb létszámmal képviselik cégüket a BAM kampányban is. Emellett feladatuknak tekintik a tömegsport támogatását is. Szeretnék, ha az emberek életmódjukat némileg megváltoztatnák, ha javulna az emberek egészségi állapota, fizikai erőnléte, melyhez cégük minőségi kerékpárokat készít, kedvező áron, hogy minden korosztálynak lehetővé tegye a biciklizés feledhetetlen élményét.

Webáruház készítés